VingDragon
Oświecony

Podziękowania
-dane: 46
-otrzymane: 31
|
 |
« : 07 Maj 2009, 16:39:53 » |
|
slyszeliscie juz o tym? piekna informacja dla srodowiska i nie tylko
|
|
|
|
|
oOo
Zaawansowany

Podziękowania
-dane: 19
-otrzymane: 8
|
 |
« Odpowiedz #1 : 07 Maj 2009, 18:27:36 » |
|
A moglbys w skrocie przedstawic w czym rzecz, bo ja po chinsku to tylko umiem "dzien dobry" i "po ile piwo".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VingDragon
Oświecony

Podziękowania
|
 |
« Odpowiedz #2 : 07 Maj 2009, 23:37:25 » |
|
w skrocie : znany mistrz kungfu w stylu Wing Tsun, uczen slynnego w HK Ip Man'a zostal dzisiaj aresztowany. Powodem wezwania policji byla klotnia i pobicie konkubiny (kochanki) mistrza, ktora okazala sie byc ciazy!
tyle w skrocie - reszta w obszernym artykule.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oOo
Zaawansowany

Podziękowania
|
 |
« Odpowiedz #3 : 08 Maj 2009, 23:35:35 » |
|
no cóż, jeśli to prawda to faktycznie trochę nie halo... miło by było gdybyś bezpośredni link podał do tego artykułu w Apple Daily - osoby nie znające krzaków, jak ja, mogłyby sobie to wyświetlić przez jakiegoś tlumacza online. inaczej muszę wierzyć na słowo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VingDragon
Oświecony

Podziękowania
|
 |
« Odpowiedz #4 : 09 Maj 2009, 01:27:34 » |
|
tak podaja zrodla a bezposredni link jest na pierwszym pliku pod zdjeciami. nie chce sie mieszac w wewnetrzna polityke organizacji, wiec kto chce niech sobie grzebie dalej i korzysta z tego do woli. to co robi ze swoim zyciem jeden czy drugi lider mnie nie obchodzi. martwi mnie tylko to jakie beda tego konsekwencje dla ogolu srodowiska.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VingDragon
Oświecony

Podziękowania
|
 |
« Odpowiedz #6 : 09 Maj 2009, 13:47:54 » |
|
ten link prowadzi do artykulu i mozna go obejrzec z free ale trzeba sie zalogowac na ich serwerze...dlatego podalem caly artykul w zalaczniku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oOo
Zaawansowany

Podziękowania
|
 |
« Odpowiedz #7 : 13 Maj 2009, 23:16:13 » |
|
Historia w gazecie opowiada też punkt widzenia mistrza: kobieta owa domagała się od niego pieniędzy (50 tysiączków HKD chyba) w związku z błogosławionym swym stanem. A jak było naprawdę dowiemy sie może, a może nie, z ewentualnego wyroku w sprawie.
Na społeczność Wing Chun nie wpłynie to nijak. To tylko (przypuszczalny, bo nie udowodniony) incydent jednostki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VingDragon
Oświecony

Podziękowania
|
 |
« Odpowiedz #8 : 14 Maj 2009, 00:28:32 » |
|
nie wnikam, ale dowodzi to tylko, ze bez wzgledu na poziom mistrzowski czy inny charakter w hierarchii zawsze pozostajemy tylko ludzmi borykajacmi sie z wlasnymi slabosciami. nie ma zasad wg ktorych mozna by zyc i nie grzeszyc, i kazdy ma cos na sumieniu: prezydent, soltys, papiez czy ksiadz czy my zwykli ludzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yarek
Oświecony

Podziękowania
-dane: 15
-otrzymane: 53
|
 |
« Odpowiedz #9 : 02 Czerwiec 2009, 19:37:42 » |
|
Nie wiem czy koledzy przemysleli ten fakt umyslnie, czy tez zwyczajnie ta wiadomosc nie byla wczesniej podana, ale chodzi o GM Leung Ting'a. Kochanka spotkala sie niby z GM Leung Ting aby poinformowac go o ciazy z nim, a ten chcial zaplacic aby usunela dziecko. Suma jednak, jaka jej zaproponowal jej nie odpowiadala i doszlo do pobicia!!
Niestety Wielcy sa rowniez tylko maluczkimi...
|
|
|
|
|
|
|
EdekP
Oświecony

Podziękowania
-dane: 21
-otrzymane: 32
|
 |
« Odpowiedz #11 : 30 Kwiecień 2010, 20:21:52 » |
|
Czy ktoś może wie, jak potoczyły się dalsze losy naszych bohaterów? Dziecię już się urodziło? Będzie nowym spadkobiercą Systemu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VingDragon
Oświecony

Podziękowania
|
 |
« Odpowiedz #12 : 13 Czerwiec 2010, 01:33:44 » |
|
glowny bohater oglosil zbiorke na kaucje wsrod swoich uczniow i wyszedl z aresztu bez odsiadki, reszta pewnie poszla do kieszeni prokuratora. bedzie zapewne druga sprawa odnosnie alimentow i tym sposobem znowu skladki pojda w gore
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wt
Zaawansowany

Podziękowania
-dane: 12
|
 |
« Odpowiedz #13 : 08 Wrzesień 2010, 11:44:18 » |
|
LT został uniewinniony. Ona twierdzila ze on ja pobil, on cos w stylu (jak kogos to bardzo interesuje to musi poczytac), ze probujac wyludzic kase na aborcje probowala rzucic sie z balkonu (?) a on ja szarpnal do srodka mieszkania i upadla na twarz.
generalnie jakas trudna sprawa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|